Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Létrehozva:
2020-06-21 16:25:29

Cikk írója:
Rácz Edith


Meggyes vasutas

Ahogy én csinálom

Mint minden hétvégén, most is sütöttem egy kis ebéd utáni "finomságot".

Mivel nem volt sok időm, ezért valami egyszerűt, és gyorsat akartam készíteni.

Így esett a választásom a meggyes vasutasra.

Hozzávalók:

2 egész tojás,

1 sütőpor, egy vaníliás cukor,

2 evőkanál Holland kakaó por,

1 bögre cukor,

2 bögre liszt,

1 bögre tej, 1/2 bögre étolaj.

Az anyagokat csomómentesre elkeverjük, a kakaó kivételével, majd kétfelé vesszük a tésztánkat, és az egyik felébe belekeverjük a kakaó port.

Kizsírozott, kilisztezett,  közepes méretű tepsibe öntjük a sárga tésztát, majd foltokban ráfolyatjuk a barna tésztát. 

Ezután rászórunk egy üveg magozott meggyet.

180 fokra előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángon sütjük. / gáztűzhely 2-3 fokozaton./ 

Ha szépen megpirult tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ha kihűlt, feldaraboljuk.

Porcukorral meghintve tálaljuk!

Készíthetjük bármilyen más gyümölccsel is, szezontól függően!

Képtalálat a következőre: epres kevert sueti kep

Forráskép megtekintése